Programul saptamanii 12 - 18 februarie 2018
Miercuri, 14 februarie 2018, ora 19.00
de David Mamet
Distribuția: Irina NAUM | Cristian NAUM
Regia și scenografia: Vlad CRISTACHE
[...],Oleanna” de David Mamet, este o piesă de teatru în două personaje ce ridică probleme importante în evoluția societății contemporane, precum corectitudinea politică și definirea deficitară a termenilor în comunicare. Personajele care participă la construcția conflictului dramatic al textului sunt Carol (Irina NAUM), o studentă și profesorul ei John (Cristi NAUM).
Acțiunea se petrece în biroul lui John. Carol îi mărturisește profesorului că, deși i-a citit cartea, nu a înțeles deloc cursul, mai cu seamă teza conform căreia studiile universitare, ca fenomen de masă, ar fi o utopie. Pe măsură ce dialogul dintre cei doi crește, profesorul (căruia i se va acorda în curând titularizarea, cât și o mărire de salariu) este înterupt periodic de telefoanele soției, care îi cere acestuia să vină acasă urgent. Grăbit, John îi promite fetei, atingându-i în treacăt umerii, că o va nota cu punctajul maxim dacă va reveni de câteva ori să discute materia. În următorul act aflăm că avansarea (de pe urma căreia profesorul își făcuse planul achiziționării unei noi reședințe) este periclitată de reclamația pe care Carol a înaintat-o conducerii, susținând că a fost victima unui comportament pornografic, oferindu-i-se nota maximă în schimbul unor viitoare întâlniri. Dorind să o convingă că a înțeles greșit toată istoria, John îi explică acesteia, cu calmitate, situația. Considerând că ar fi mai bine să părăsească locul, fata este flancată și strânsă cu putere de mână. Iar de aici, lucrurile capătă o nouă turnură.[...]
Articol de Mihai GĂLĂȚAN
Dictatura corectitudinii politice
Monica ANDRONESCU - Yoric.ro
O formă de feminism agresivă, din ce în ce mai vizibilă la nivel mondial și din ce în ce mai puternică. Dictatura minorităților, bine disimultată în spatele unor în principiu cinstite revendicări, dar care capătă forme din ce în ce mai aberante și mai absurde. Acuzația de hărțuire sexuală, instrumentul perfect pentru a distruge o carieră și arma cea mai puternică a feministei de secol 21.
FESTIVALURI:
Festivalul de Teatru ”Atelier” Baia Mare, 2017
Festivalul de Teatru ”Miturile Cetății” Constanța, 2017
Festivalul Internațional de Teatru FITO Oradea, 2017
PREMII:
Irina Naum - Premiul Publicului pentru ”Cea mai bună actriță” - Festivalul de Teatru ”Atelier” Baia Mare, 2017
Irina NAUM - Premiul ”Cea mai bună actriță” - Festivalul de Teatru Scurt FITO, Oradea - 2017
Cristian NAUM - Premiul Pentru cel mai bun actor” - Festivalul de Teatru Scurt FITO, Oradea - 2017
Spectacolul a fost nominalizat ca ”Cel mai bun spectacol” la Festivalul de Teatru Scurt FITO, Oradea - 2017
vineri și sâmbătă, 16 și 17 februarie 2018, orele 19.00
de Georges Feydeau
Distribuția:
Ionuț-Paul ȘTEFAN I Irina NAUM I Oana-Lavinia PISAROGLU I Costel ZAMFIR I Cristi NAUM I Nelu SERGHEI I Alecsandru DUNAEV I Emanuel CRISTOIU I Inga MARCU I Ana-Maria POP I Nicoleta LUNGU I Nicolas TEODORESCU I Ionel DURBALĂ I Mihai GĂLĂȚAN.
Ionuț-Paul ȘTEFAN I Irina NAUM I Oana-Lavinia PISAROGLU I Costel ZAMFIR I Cristi NAUM I Nelu SERGHEI I Alecsandru DUNAEV I Emanuel CRISTOIU I Inga MARCU I Ana-Maria POP I Nicoleta LUNGU I Nicolas TEODORESCU I Ionel DURBALĂ I Mihai GĂLĂȚAN.
Direcția de scenă/scenorgrafia: Valentin POTRIVITU
Coregrafia: Oana-Lavinia PISAROGLU
Fotografie și editare: Cătălin BODEA
Artwork: Eugeniu BARĂU
Ilustrația muzicală: Nicu CARAIGNAT.
Coregrafia: Oana-Lavinia PISAROGLU
Fotografie și editare: Cătălin BODEA
Artwork: Eugeniu BARĂU
Ilustrația muzicală: Nicu CARAIGNAT.
,,Puricele” sau ,,Puricele în ureche”, piesa de teatru scrisă de Georges Feydeau în 1907, s-a bucurat de-alungul timpului de o mare popularitate, la fel ca și celelalte creații dramatice ale autorului, devenind, la fel ca vinul bun, din ce în ce mai apreciată o dată cu trecerea anilor. De perioada Belle Epoque se leagă o mulțime de realizări artistice și culturale caracterizate printr-o forțare a granițelor manierismului academic și prin sădirea în conștiința publicului a ideilor de noutate, accesibilitate și libertate. De aceea și comedia ,,Poche!” abundă de situații comice iscate în jurul unor personaje al căror comportament se relevă ca imoral, lucru aproape nemaiîntâlnit în dramaturgia de până atunci.
Despre ce este vorba în ,,Poche!”? Din pricina unor dificultăți în îndeplinirea datoriilor conjugale, Victor Emmanuel Chandebize, directorul unei companii de asigurări, este bănuit de soția sa, Raymonde, de infidelitate. Aceasta, împreună cu Lucianne, prietena ei cea mai bună, pune la cale un plan prin care să-l prindă pe Chandebize în flagrant, aranjându-i un fals rendez-vous cu o ,,necunoscută ce-l adoră” la hotelul ,,Motănașul gentilom”. Și de aici se iscă o înlănțuire de încurcături pe care numai imaginația lui Feydeau o putea născoci, creionând cu umor scene ritmate, imprevizibile și chiar absurde.
Pentru rolul Antoinette, bucătăreasa familiei Chandebize, a fost invitată la Tulcea o tânără actriță, Ana-Maria Pop, absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj și a unui master în Actorie la U.N.A.T.C. București. Direcția de scenă este semnată de Valentin Potrivitu, actor tulcean, absolvent al U.N.A.T.C București, revenit de curând pe meleagurile natale.
Articol de Mihai GĂLĂȚAN
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu