Regina frumuseții din Leenane

Sâmbătă și duminică, 20 ți 21 ianuarie 2018, orele 19.00
Regina frumuseții din Leenane

Distribuția: Liliana GHIȚĂI Irina NAUM I Ștefan MIHAI I Cristi NAUM
Regia și scenografia: Vlad CRISTACHE

Regina frumuseții din Leenane” este o comedie neagră, pusă în scenă pentru prima dată în anul 1996 de Compania Druid Theatre/Royal Court Theatre, în Galway, Irlanda. Scriitorul Martin McDonagh, contemporan irlandez, devenit cunoscut în anii ’90 ca dramaturg, a fost montat cu mare succes atât la Broadway, cât și la West End, dar este mai familiar publicului ca scenarist si regizor.
Vlad Cristache, unul dintre cei mai tineri regizori care au montat vreodată la Teatrul ,,Jean Bart”, este totodată și unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai generației sale.
Născut la București în 1987, a absolvit în 2009 cursurile de Regie Teatru ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa profesorilor Ludmila Szekelly Anton și Radu Apostol. În 2011 termină masteratul în cadrul aceleiași instituții, clasa profesorului Victor Ioan Frunză.
În 2011, a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Debut pentru regia spectacolului „Peer Gynt“ de Henrik Ibsen, de la Teatrul „Maria Filotti“ Brăila.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu