Sâmbătă și duminică, 27 și 28 ianuarie 2018, orele 19.00


Distribuția: 

Filippo - Costel Zamfir I Peppino - Nelu Serghei I Nicollo -  Mihai Gălățan I Ultimul clovn -  Ionel Durbală


Regia: Aurel PALADE
Coregrafia: Oana-Lavinia PISAROGLU
Scenografia: Elena COZLOVSCHI
Asistent scenografie: Elena ORBOCEA
Aranjamentul muzical: Alexandru NEȘ


Articol de Mihai GĂLĂȚAN
Piesa a fost scrisă în 1986, înainte de plecarea dramaturgului din România. În 1991 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1990.

Nicollo, Filippo si Peppino sunt trei clovni (în vârstă, în textul original) care se regăsesc în fața unui anunț de angajare. Ei sunt gata să dea totul pentru ultimul truc peste care poate cădea cea din urmă cortină. Însă amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, într-un decor suprarealist.
"Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt nişte oameni vii care se întâlnesc şi discută, iar faptul că după 20 de ani emoţionează, îmi dă speranţă că poate nu mi-am irosit viaţa în scris.”- Matei Vișniec
Regizorul Aurel Palade, un nume cunoscut tulcenilor încă din anul 2008, de când a montat pe scena TJB spectacolul ,,Steaua fără nume”, a absolvit Facultatea de Regie-Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Alexa Visarion, un master în regia spectacolului contemporan, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași instituții. Unul din criticii de teatru români, poreclit de revista Yorik ,,Criticul care pârjolește tot”, cunoscut pentru cronicile sale tăioase, a scris că: ,,Numele tânărului regizor Aurel Palade trebuie reținut, pentru că personalitatea sa creatoare promite a se impune și în alte proiecte.” și că ,,Descoperirea unui regizor capabil de tratări teatrale novatoare (…) este o mare bucurie pentru orice spectator.”
Montarea de față vine cu o nouă viziune asupra situațiilor scenice propuse de textul marelui dramaturg român. Cu toate acestea, coloana vertebrală a construcției dramatice rămâne neschimbată. Totul este viu și alert. Partiturile generoase, ofertante, sunt susținute de către actori cu energie și implicare, aceștia realizând personaje complexe și, sperăm noi, memorabile. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu



Luni, 22 ianuarie 2018, ora 19.00

Vă invităm la spectacolul de comedie 


de Alexandre de La Patelliere şi Matthieu Delaporte
Cu actorii: Gheorghe Ifrim, Mihai Calin, Ecaterina Ladin
Regia: Răzvan Săvescu

O comedie despre prieteni şi cum să scapi de ei.
Prietenii adevarați sunt greu de găsit.
Cei mai adevarati prieteni sunt aceia care iti stau alături in cele mai întunecate momente, pentru ca sunt gata sa infrunte umbrele impreuna cu tine. Si iti sunt alaturi in cele mai frumoase momente pentru ca nu le este teama sa te vada strălucind.
Însă pentru fiecare înseamnă altceva.
Pentru Pierre si Clotilde Lecour, un cuplu de parizieni intelectuali, prietenii, mai ales cei pe care îi ai de mult, nu mai sunt ce erau pe vremuri. Viața te schimbă și fiecare evoluează în felul lui. Așa constată că își petrec prea mult timp, seri, vacanțe cu prieteni cu care nu mai au nimic de împarțit.
Și pentru ca în oraș a apărut o modă interesanta, numită “cină de adio”, creată special pentru această situație delicată de niste minți “luminate” ,se hotărăsc să organizeze și ei un astfel de eveniment pentru prietenii de care vor să scape.
Pe scurt, la o cină de adio îi copleșești pe invitați cu cadouri, mâncăruri fine, vinuri vechi, de regulă chiar din anii în care s-au născut, le răscolești cele mai frumoase amintiri din momentele bune petrecute împreună, pentru ca pe urmă să nu mai ai nici o remușcare ca nu le mai răspunzi la telefon.
Însă alegându-l pe cel mai vechi prieten al lor, Antoine Royer, pentru acest ritual caraghios, nu realizează că lucrurile o pot lua complet razna. O seară plăcută în familie cu prietenii e pe cale să se se transforme într-o catastrofă domestică de de dimensiuni planetare și un comic irezistibil.
În stilul binecunoscut al autorilor Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, cei care ne-au încântat cu inteligenta comedie “Prenumele”, personajele noastre trebuie sa facă față unui șir de revelații devastatoare și dezvăluri cel puțin delicate pe care prietenia lor le-a ținut bine ascunse până astăzi. Rezultatul este cel așteptat. Un șuvoi de bună dispoziție și hohote de râs despre ce înseamnă cu adevărat prietenii și cum să scapi de ei.

Sursa: grandentertainment.ro
Preţ bilet: 50 lei
Program agentie bilete:
Luni închis,
Marţi-Vineri 10.00-18.00,
Sâmbătă-Duminică 16.00-19.00
Telefon agenție bilete 0240 532 115

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Regina frumuseții din Leenane

Sâmbătă și duminică, 20 ți 21 ianuarie 2018, orele 19.00
Regina frumuseții din Leenane

Distribuția: Liliana GHIȚĂI Irina NAUM I Ștefan MIHAI I Cristi NAUM
Regia și scenografia: Vlad CRISTACHE

Regina frumuseții din Leenane” este o comedie neagră, pusă în scenă pentru prima dată în anul 1996 de Compania Druid Theatre/Royal Court Theatre, în Galway, Irlanda. Scriitorul Martin McDonagh, contemporan irlandez, devenit cunoscut în anii ’90 ca dramaturg, a fost montat cu mare succes atât la Broadway, cât și la West End, dar este mai familiar publicului ca scenarist si regizor.
Vlad Cristache, unul dintre cei mai tineri regizori care au montat vreodată la Teatrul ,,Jean Bart”, este totodată și unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai generației sale.
Născut la București în 1987, a absolvit în 2009 cursurile de Regie Teatru ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa profesorilor Ludmila Szekelly Anton și Radu Apostol. În 2011 termină masteratul în cadrul aceleiași instituții, clasa profesorului Victor Ioan Frunză.
În 2011, a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Debut pentru regia spectacolului „Peer Gynt“ de Henrik Ibsen, de la Teatrul „Maria Filotti“ Brăila.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu